Nεπαλέζικη Βάρκιζα;


Ένας καταυλισμός ανταρτών του ΛΑΣ Νεπάλ. Διακρίνεται και μία αποθήκη με το σήμα των Ηνωμένων Εθνών όπου κατόπιν μιας συμφωνίας ανακωχής φυλάσσονταν οπλισμός του Ανταρτικού Στρατού!

                                                                                                                                                                     Photo-Δράστης: "Red"

4 σχόλια:

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Μεγάλη ταξική διαπάλη ξέσπασε στο εσωτερικό του κινήματος του Νεπάλ, καθώς αντιπαλεύουν δύο γραμμές. Η μία είναι αυτή των συμβιβασμών.
Η άλλη, η επαναστατική τάση δεν αποδέχεται τις συμφωνίες συμβιβασμού που τις κριτικάρει ως απαράδεκτες που υπονομεύουν τις κατακτήσεις και την αγωνιστική διαδρομή του λαικού στρατού και των θυσιών των μαχητών του.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

Καλό θα ήταν η "συμβιβαστική τάση" νσ ρώταγε και κατά Ελλάδα μεριά τι συνέπειες είχαν οι "Βάρκιζες"...

Αντίσταση στις γειτονιές! είπε...

Στο ΕΚΚ Νεπάλ (μαοϊκο) τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια διαπάλη. Η οποία αν τη δούμε με ψυχραιμία είναι φυσιολογική. Οι δυσκολίες, ιδιαίτερα στο διεθνές περιβάλλον και με την πλήρη σχεδόν έλλειψη κινήματος αλληλεγγύης (στην Ελλάδα π.χ. η συντριπτική πλειοψηφία της αριστεράς απαξιώνει τον αγώνα του Νεπαλέζικου λαού, κάνουν σα να περιμένουν στη γωνία για να δικαιωθούν για τις δικές τους επιλογές στην Ελλάδα, το δε ΚΚΕ αντιτίθεται ανοιχτά) οδήγησε αρκετούς από την ηγεσία να κάνουν πίσω και να επιλέξουν τον κοινοβουλευτισμό. Αυτή τουλάχιστον είναι η δικαιολογία. Από την άλλη και μέσα στο κόμμα, απ' ότι φαίνεται, υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις που επιμένουν στον επαναστατικό δρόμο.
Κατά τη γνώμη μου ακόμη δεν έχει κριθεί η έκβαση της μάχης και μέσα στο κόμμα, αλλά και στη κοινωνία, χωρίς να λέω ότι έχω άμεση ενημέρωση.
Ο παραλληλισμός με η Βάρκιζα πρωτοχρησιμοποιήθηκε απο το ΚΚ Ινδίας (μαοϊκό) σε επιστολή του στο νεπαλέζικο κόμμα, πριν καναδυό χρόνια, όπου έκανε κριτική στην ηγεσία για το δρόμο που φαινόταν να επιλέγει.
Όπως και νά 'χει η αλληλεγγύη στον αγώνα του νεπαλέζικου λαού είναι, ή θά 'πρεπε νά 'ναι, δεδομένη, ανεξάρτητα από τις επιλογές της όποιας ηγεσίας.

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Καλώς ήλθες "Αντίσταση στις γειτονιές".
Πολύ χρήσιμη και διεισδυτική η τοποθέτηση σου. Ευχαριστούμε και για την ενημέρωση και ειδικά για τη σωστή, όπως φαίνεται, κριτική του ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκό) προς τη Νεπαλέζικη ηγεσία. Ευχή όλων των αλληλέγγυων στον ηρωϊκό αγώνα του λαού του Νεπάλ είναι να επικρατήσει η ασυμβίβαστη επαναστατική τάση ώστε να δικαιωθούν οι θυσίες των αγωνιστών και να ξημερώσει σε αυτή τη χώρα η ελπιδοφόρα επόμενη μέρα με νικητή το λαό!