Hasta la victoria siempre


Santa Clara, Cuba

                                                                                                         Photo-Δράστης : "περι πλανητης"

5 σχόλια:

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Στην πόλη της Σάντα Κλάρα δόθηκε μία από τις πιο σημαντικές νικηφόρες μάχες των ανταρτών λίγο πριν την τελική επικράτηση του επαναστατικού κινήματος στην Κούβα. Επικεφαλής ήταν ο Τσε και ο Καμίλο Σιενφουέγος.
Εδώ βρίσκεται το ιστορικό άγαλμα του Γκεβάρα και το μουσείο προς τιμήν του ίδιου και των ανταρτών που θυσιάστηκαν αργότερα στη Βολιβία.

(Έχουμε ξαναπεί πως οι φωτό είναι παλιές και αρκετά ταλαιπωρημένες. Νομίζουμε όμως πως "αλλού" εντοπίζεται η αξία τους).

Οικοδόμος είπε...

Σε μια μικρή χώρα, ένας περήφανος λαός πριν 53 χρόνια πολέμησε για το όνειρο. Σήμερα, υπερνικώντας τον αποκλεισμό του, βαδίζει στο δρόμο της προόδου με αξιοπρέπεια και πίστη στις αρχές του σοσιαλισμού και τα ιδανικά της Επανάστασης!

Καλή χρονιά, καλή δύναμη!

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ είπε...

Καλησπέρα.

Οι αγωνιστές αντάρτες του Τσε, του Φιντέλ, του Καμίλο, μαζί φυσικά με όλο τον εξεγερμένο Κουβανικό λαό που είχε υποφέρει τα μύρια από τον αμερικανό νταβατζή και τον υπηρέτη του Μπατίστα, απέδειξαν στην πράξη ότι όταν ένας λαός αποφασίζει να αποτινάξει την αιχμαλωσία και την καταπίεση, είναι ανίκητος.

Η "μικρή" Κούβα άντεξε κάτω από τη μύτη του θηρίου και στάθηκε όρθια μέσα από τόσες πιέσεις και εκβιασμούς, γιατί ο ίδιος ο λαός της ήθελε να ζήσει ανεξάρτητος και ελεύθερος και όχι σαν περιφρονημένος σκλάβος του αμερικανού αποικιοκράτη. Εκείνη η έφοδος στον ουρανό το 1959 πρόσφερε στο λαό της Κούβας σημαντικές κατακτήσεις στο μορφωτικό του επίπεδο, στην υγεία, στον πολιτισμό, μα πάνω από όλα στην περηφάνεια του και στην αξιοπρέπεια του. Και αυτό το αντιλαμβάνεσαι αμέσως μόλις πατήσεις το πόδι σου στο νησί.

Πριν το 1959 η Κούβα ήταν ένα θλιβερό προτεκτοράτο με ένα λαό πλήρως εξαθλιωμένο σε όλα μα όλα τα επίπεδα που στερούταν ακόμη και τις στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές και ζούσε στην πιο ελεεινή φτώχεια. Στην πορεία ο λαός της κατέκτησε ένα από τα υψηλότερα επίπεδα ποιοτικής ζωής και πολιτισμού σε όλη τη λατινική αμερική.

Το εκβιαστικό εμπάργκο των αμερικανών και της δύσης δημιούργησε σίγουρα προβλήματα. Αλλά ο Κουβανικός λαός δεν εξαργύρωσε την ανεξαρτησία του και όσα είχε κερδίσει. Ανεξάρτητα από τις πιθανές διαφωνίες σε σημαντικά πολιτικά ζητήματα ή ακόμη και τις εύλογες επιφυλάξεις για την εξελικτική πορεία του Κουβανέζικου μοντέλου, κανείς δεν μπορεί να διαγράψει τις μεγάλες λαικές κατακτήσεις της εξέγερσης του λαού της Κούβας.

Μια χώρα και ειδικά ένας περήφανος λαός που παρά τα προβλήματα επιμένει να κρατάει παλικαρίσια, ξέροντας τι έχει καταφέρει. Ευχόμαστε αυτός ο ξεχωριστός λαός να διαφυλάξει και να επεκτείνει τις κατακτήσεις του δίνοντας νέα πνοή και ώθηση στην επανάσταση και στα οράματα του Τσε και των άλλων μαχητών.

ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣ είπε...

«Ο Άνθρωπος πρέπει να περπατάει σηκώνοντας το πρόσωπό του απέναντι στον ήλιο. Ο ήλιος θα πρέπει να κάψει το μέτωπό του και καίγοντάς το να το σφραγίσει με τη σφραγίδα της τιμής! Όποιος σκύβει το κεφάλι του χάνει αυτή την τιμή»
(CHE)

dimitris είπε...

PHOTO ΤΙΤΛΟΙ καλησπερα, εσεις και ο οικοδομος με ενεργοποιησατε, ειχα ξεχαστει και εκανα την αναρτηση...